Resepi Daging Salai Cendawan

Daging Salai Cendawan




















Bahan-bahan:

600 gm daging salai
2 cawan cendawan kukur
15 tangkai cili padi - ditumbuk
2 cm kunyit hidup - ditumbuk
1 biji kelapa - ambil santan pekat dan cair
5 ulas bawang merah - ditumbuk
1 helai daun kunyit - ditumbuk
Garam secukup rasa
1 batang serai

Bahan Giling:

2 sudu besar ketumbar - disangai dan tumbuk halus
1 sudu kecil jintan manis - disangai dan tumbuk halus

Cara Menyediakan:

1. Didihkan santan cair bersama daging salai, bawang, daun kunyit, serai, kunyit hidup, bahan giling dan cili.

2. Masukkan santan pekat, diikuti cendawan serta garam. Biarkan mendidih lagi sambil dikacau sebelum diangkat.


Comments

Popular posts from this blog

PSY - GANGNAM STYLE hits world

Feri berlanggar, 38 terkorban

Ramai tahu perangai buruk Azmin