Resepi Paf Barbeku

Paf Barbeku
















Bahan-bahan Inti:

600 gm paha ayam - dicincang kecil
150 gm sos tiram
50 gm serbuk pati ayam
50 sudu kecil tepung kanji - dibancuh dengan sedikit air

Bahan Pastri:

500 gm tepung Hong Kong (boleh didapati di kedai menjual bahan-bahan kek dan pastri)
300 gm marjerin
2 biji telur

Hiasan:

Bijan hitam
Kuning telur

Cara Menyediakan:

1. Untuk menyediakan inti, masak daging ayam bersama sos tiram dan stok pati ayam sehingga masak.

2. Kemudian campurkan dengan bancuhan tepung kanji untuk melikatkannya dan ketepikan.

3. Untuk menyediakan pastri, campurkan tepung hong kong, marjerin dan telur. Uli sehingga sebati dan menjadi doh yang lembut. Bahagikan kepada doh-doh kecil.

4. Canai setiap doh menjadi bentuk bulat dan masukkan sedikit inti dan lipat segi tiga.

5. Sapukan permukaan pastri dengan kuning telur dan taburkan biji hitam.

6. Bakar selama 15 minit pada suhu 200 darjah Celsius.


Comments

Popular posts from this blog

PSY - GANGNAM STYLE hits world

Feri berlanggar, 38 terkorban

Ramai tahu perangai buruk Azmin